Tribo-elektrische laboratoriumlader

Tribo-elektrische laboratoriumlader ontworpen om elektrostatische ladingen op poederachtige of korrelige materialen te genereren via het Tribo-opladingsproces, dat bestaat uit het creëren van een elektrisch potentiaalverschil tussen de materialen.

Belangrijkste kenmerken:

- Technologie: Tribo-lading

- Bedrijfsmodus: continu

- Vermogen: 0,45 kW

- Constructiematerialen: roestvrij staal, antistatische materialen

- Maximaal draagvermogen: 25kg

- Afmetingen: 1150 x 440 x 1050 (H) mm

- Gewicht: 80

- Bediening: Digitaal bedieningspaneel met LCD-display

Tribo-elektrische laboratoriumlader is een apparaat dat tijdens het laadproces elektrostatische ladingen op poeder- of korrelvormige materialen creëert. Dit is een fenomeen waarbij twee materialen tegen elkaar worden gewreven, waardoor er een elektrisch potentiaalverschil tussen beide ontstaat. De Stokkermill Tribo-oplader is voorzien van een laadkamer waarin de te behandelen materialen worden geplaatst. Deze materialen kunnen polymeren, metaalpoeders, keramiek of andere soorten korrelige materialen zijn. Wanneer het apparaat wordt ingeschakeld en op de gewenste laadmodus wordt gezet, ondergaan de materialen in de laadkamer een wrijf- of roerproces. Het belangrijkste doel is om relatieve beweging tussen de materialen te creëren, waardoor een elektrostatische lading ontstaat. Tijdens het wrijfproces worden elektronen tussen de materialen overgedragen, waardoor er een elektrisch potentiaalverschil tussen de materialen ontstaat. Afhankelijk van hun elektrische eigenschappen en de interacties tussen de contactoppervlakken zullen sommige materialen een positieve lading krijgen, terwijl andere een negatieve lading krijgen. Het laadproces kan worden geregeld via de wrijvingssnelheid, de duur van het proces en andere regelbare parameters. Zodra het elektrostatische oplaadproces is voltooid, kunnen de materialen uit de oplaadkamer worden verwijderd en worden gebruikt voor verdere toepassingen of analyses. De verkregen elektrostatische lading kan worden gebruikt om materialen te scheiden op basis van hun elektrische eigenschappen, bijvoorbeeld om diëlektrische materialen te scheiden of om geleidende van niet-geleidende materialen te scheiden.

Operationele kenmerken:

- Aanpassing van de laadsnelheid: variabel van 0 b is 100%

- Instelling oplaadtijd: Variabel van 0 tot 60 minuten

- Veiligheidssysteem: bescherming tegen overbelasting en kortsluiting

- Verwerkbare materialen: Diverse poeder- of korrelvormige materialen, waaronder polymeren, metaalpoeders, keramiek, enz.

- Toepassingen: Wetenschappelijk onderzoek, experimenten, industriële procesontwikkeling, materiaaltesten, enz.

*De gegevens in dit document dienen ter referentie en kunnen door de fabrikant worden gewijzigd.