Încărcător triboelectric de laborator

Încărcător de laborator triboelectric pentru generarea de sarcini electrostatice pe materiale pulverulente sau granulare prin procesul de triboîncărcare ce constau în crearea unei diferențe de potențial electric între materiale

Caracteristici principale:

- Tehnologie: Tribo încărcare încărcare

- Mod de operare: continuu

- Putere: 0.45 kW

- Materiale de constructii: Inox, materiale antistatice

- Capacitate maxima de incarcare: 25 kg

- Dimensiuni: 1150x440x1050(h) mm

- Greutate: 80

- Control: panou de control digital cu afișaj LCD

Triboîncărcătorul pentru laboratoarele de cercetare este un dispozitiv conceput pentru a genera sarcini electrostatice pe materiale pulverulente sau granulare prin procesul de încărcare, fenomen în care două materiale sunt frecate împreună, creând o diferență de potențial electric între ele. Triboîncărcătorul Stokkermill este echipat cu o cameră de încărcare în care sunt plasate materialele care trebuie tratate. Aceste materiale pot fi polimeri, pulberi metalice, ceramică sau alte tipuri de materiale granulare. Când dispozitivul este pornit și setat la modul de încărcare dorit, materialele din interiorul camerei de încărcare sunt supuse unei acțiuni de frecare sau agitare. Obiectivul principal este de a crea mișcare relativă între materiale, generând astfel o sarcină electrostatică. În timpul procesului de frecare, electronii sunt transferați între materiale, provocând o diferență de potențial electric între ele. Unele materiale vor dobândi o sarcină pozitivă, în timp ce altele vor dobândi o sarcină negativă, în funcție de proprietățile lor electrice și de interacțiunile dintre suprafețele de contact. Procesul de încărcare poate fi reglat prin viteza de frecare, durata procesului și alți parametri controlabili. Odată ce procesul de încărcare electrostatică este complet, materialele pot fi scoase din camera de încărcare și utilizate pentru aplicații sau analize ulterioare. Sarcina electrostatică dobândită poate fi exploatată pentru separarea materialelor pe baza proprietăților lor electrice, cum ar fi separarea materialelor dielectrice sau separarea materialelor conductoare de cele neconductoare.

Caracteristici operative:

- Reglarea vitezei de încărcare: variabilă de la 0 la 100%

- Reglarea timpului de încărcare: variabilă de la 0 la 60 de minute

- Sistem de siguranță: Protecție la suprasarcină și scurtcircuit

- Materiale procesabile: diverse materiale pulverulente sau granule, inclusiv polimeri, pulberi metalice, ceramică etc.

- Aplicatii: Cercetare stiintifica, experimentare, dezvoltarea proceselor industriale, testarea materialelor, etc.

*Datele prezentate în acest document sunt furnizate în scop de referință și pot fi supuse unor modificări potențiale de către producător.