Moară pentru reciclarea radiatoarelor

Moară cu ciocane pentru reciclarea radiatoarelor, separarea și clasificarea aluminiului, cuprului, metalelor și materialelor plastice

Moară cu ciocane pentru reciclarea radiatoarelor

Moară cu ciocane pentru reciclarea radiatoarelor industriale și reciclarea radiatoarelor auto se efectuează pentru a recupera diferitele metale feroase și neferoase cu care sunt construite. Radiatoarele conțin piese din aluminiu, piese din cupru și fracțiuni de alte metale și/sau materiale inerte adesea închise într-o structură de oțel cu rezistență variabilă, în funcție de utilizarea radiatorului sau a schimbătorului de căldură.  Morile de ciocane pentru radiatoare realizate de Stokkermill permit zdrobirea radiatoarelor, separarea și clasificarea ulterioară a metalelor. Prima etapă a reciclării radiatoarelor este efectuată de o moara de rafinare Stokkermill HM care poate zdrobi radiatorul în fracții suficient de mici pentru a efectua separarea materialelor magnetice cu ajutorul unui sistem de separare peste centură. Separarea metalelor, în special a cuprului de aluminiu, are loc într-o etapă ulterioară prin acțiunea separatoarelor gravimetrice sau a tabelelor densiometrice uscate. Orice materiale inerte, materiale plastice, piese din cauciuc sau similare, pot fi separate cu un sistem Eddy-Current. Reciclarea radiatoarelor este deosebit de importantă în două contexte principale: industria reciclării vehiculelor scoase din uz și industria reciclării materialelor electrice și electronice (DEEE).

radiatoarelor
sortator optic

Sistemele de reciclare a radiatoarelor si schimbatoarelor de caldura pot fi imbunatatite datorita folosirii sistemelor optice de separare, care sunt capabile sa realizeze cu o precizie extrema subdiviziunea diferitelor fractii metalice. In amonte de morile cu ciocane se poate instala un tocator primar, un tocator cu dublu arbore seria D pentru radiatoare pentru o prima reducere a volumelor si pentru a face reducerea prin moara cu ciocane mai rapida. Stokkermill poate oferi diferite soluții tehnice și poate propune sisteme concepute și realizate pe măsură pentru a răspunde diferitelor nevoi ale clientului final.

back