Installaties voor recyclen van koperen spoelen en wikkelingen

Installaties voor recyclen van koperen spoelen en wikkelingen van kleine en middelgrote transformatoren met breek- en sorteersystemen om de uiteindelijke scheiding van koperfracties, ferrofracties en eventuele plastic fracties mogelijk te maken

Installaties voor koperen spoelen recyclenl

Installaties voor recyclen van koperen spoelen en wikkelingen van kleine en middelgrote transformatoren gebeurt met behulp van breek- en breekinstallaties om uiteindelijk de koperfracties, de ijzerfracties en eventuele kunststoffracties te scheiden. De kleine en middelgrote hamermolens – de compacte hamermolen HM45 of HM60 - vertegenwoordigen de meest efficiënte en meest geschikte oplossing voor het voorbreken van delen die koper bevatten. Deze compacte machines kunnen spoelen en kleine transformatoren met een gewicht tot 4 kg per stuk breken. Het breken door de compacte hamermolen-raffinaderij kan een fijngemalen en gescheiden uitgangsmateriaal produceren, dat de ophoping van verschillende delen vermindert en de verdere uitsortering aanzienlijk verbetert.

metallic materials recovery
scheidingssysteem K500 Muliflex

Het materiaal dat op deze manier wordt verwerkt, kan verder worden gereduceerd met een granuleer- en scheidingssysteem van het type K500 Muliflex of vergelijkbaar. De recyclinginstallatie voor spoelen en transformatoren kan automatisch werken onder toezicht van een operator die verantwoordelijk is voor het toevoeren van het materiaal, middels een invoerband, welke is uitgerust met een invoertrechter. De capaciteit van de recyclinglijn van koperen spoelen en kleine transformatoren heeft een variabele capaciteit, vanaf minimaal 300-400 kg/h. Bij de inzameling, recycling en verwerking van bedrijfsafval wordt steeds meer de nadruk gelegd op het terugwinnen van hoogwaardige metallische materialen zoals koper. Stokkermill ontwikkeld en bouwt steeds nieuwe en innovatieve oplossingen om de recyclingindustrie te moderniseren.

Neem contact met ons op voor een afspraak of meer informatie over onze technologieën en onze toepassingen.

  • Machines voor het recyclen en breken van koperrollen
  • Machines voor het recyclen en breken van koperen wikkelingen
back