újrahasznosításában PCB (NYÁK) elektronikus táblák

Nyomtatott áramköri lapok aprítása, a NYÁK elektronikus lapjainak törmelékének újrahasznosítása fémanyagok kinyerésére réz bevonatú üvegszálból

Ujrahasznosításában PCB (NYÁK) elektronikus táblák

Nyomtatott áramköri lapok aprító NYÁK
Nyomtatott áramköri lapok aprító NYÁK

Az elektronikus táblák aprítása és újrahasznosítása olyan tevékenység, amelyet a Stokkermill mindig is figyelembe vett az innovatív műszaki megoldások kidolgozása során, hogy megoldjon néhány problémát, amelyek megnehezítik a fémanyagok kivonását rézbevonatú üvegszálas alapból. Az üvegszál durva, koptató felülete meglehetősen problematikussá teszi az elektronikus táblák aprítását. A késes darálókkal tett kísérletek sikertelen eredményeket adnak; néhány perc múlva az üvegszálban található üveg csiszolóhatása alatt lévő kések elveszítik az élüket, ami megnehezíti, ha nem ellehetetleníti a darálását. Az újrahasznosításra szánt egyszerű késes darálók nem használhatók az elektronikus táblák esetében. A kalapácsos daráló az egyetlen hatékony megoldás a minőségi darálék elérésére a súrlódásnak kitett mechanikus alkatrészek ellenőrizhetőségével. A kimeneti anyag megfelelő méretének megszerzése után a Stokkermill által készített szeparáló rendszerek képesek lesznek szétválasztani a mellékanyagot a különböző fémektől a vastartalmú anyagok eltávolításával. A réz és más fémek aránya nem mindig állandó, de a Stokkermill szakemberei és felhasználói ügyfelei által végzett statisztikai vizsgálatok megmutatták, hogy a fémek legalább 25%-át teszik ki az aprítéknak. A PCB számítógépes alaplap (NYÁK) elektronikus táblák újrahasznosítása lehetővé teszi az újrahasznosító számára, hogy ellenőrizze anyagának minőségét, és különösen a nemesfémet tartalmazó fémek keverékét.

Stokkermill már több üzemet is épített az elektronikus táblák újrahasznosítása céljából és ezek közül már van amely már belekezdett az alaplapok újrahasznosításába:

ALKALMAZÁSI TERÜLET