újrahasznosításában PCB (NYÁK) elektronikus táblák

Nyomtatott áramköri lapok aprító NYÁK
Nyomtatott áramköri lapok aprító NYÁK

Az elektronikus táblák aprítása és újrahasznosítása olyan tevékenység, amelyet a Stokkermill mindig is figyelembe vett az innovatív műszaki megoldások kidolgozása során, hogy megoldjon néhány problémát, amelyek megnehezítik a fémanyagok kivonását rézbevonatú üvegszálas alapból. Az üvegszál durva, koptató felülete meglehetősen problematikussá teszi az elektronikus táblák aprítását. A késes darálókkal tett kísérletek sikertelen eredményeket adnak; néhány perc múlva az üvegszálban található üveg csiszolóhatása alatt lévő kések elveszítik az élüket, ami megnehezíti, ha nem ellehetetleníti a darálását.

Az újrahasznosításra szánt egyszerű késes darálók nem használhatók az elektronikus táblák esetében. A kalapácsos daráló az egyetlen hatékony megoldás a minőségi darálék elérésére a súrlódásnak kitett mechanikus alkatrészek ellenőrizhetőségével. A kimeneti anyag megfelelő méretének megszerzése után a Stokkermill által készített szeparáló rendszerek képesek lesznek szétválasztani a mellékanyagot a különböző fémektől a vastartalmú anyagok eltávolításával. A réz és más fémek aránya nem mindig állandó, de a Stokkermill szakemberei és felhasználói ügyfelei által végzett statisztikai vizsgálatok megmutatták, hogy a fémek legalább 25%-át teszik ki az aprítéknak. A PCB számítógépes alaplap (NYÁK) elektronikus táblák újrahasznosítása lehetővé teszi az újrahasznosító számára, hogy ellenőrizze anyagának minőségét, és különösen a nemesfémet tartalmazó fémek keverékét.

Stokkermill már több üzemet is épített az elektronikus táblák újrahasznosítása céljából és ezek közül már van amely már belekezdett az alaplapok újrahasznosításába:

újrahasznosításában PCB (NYÁK) elektronikus táblák
Ujrahasznosításában PCB (NYÁK) elektronikus táblák
ALKALMAZÁSI TERÜLET